​Meer water drinken klinkt makkelijk, maar genoeg water drinken kan nogal een uitdaging zijn. 

Ademen, zweten, plassen. Elke dag verliezen we heel wat vocht en dat moet aangevuld worden. Dat water drinken goed voor je is, weten we allemaal. Maar ook echt voldoende drinken per dag is niet makkelijk. ​Op een drukke dag vergeten we nog weleens om voldoende water te drinken. Pas als we een droge mond krijgen geeft ons brein een seintje en haasten we ons naar een kraan. Het voedingscentrum raadt volwassenen aan om elke dag 1,5 tot 2 liter te drinken. Maar hoe kom je aan die 1,5 tot 2 liter per dag? Vita-Jong zet een paar tips op een rij die zorgen dat jij wél genoeg drinkt op een dag: ​

Drink uit een groot glas
Neem in plaats van een kop thee een mok thee. En kies voor een groter glas wanneer je water drinkt.

Drink water uit een flesje
Handig zo’n flesje, je neemt deze overal mee naartoe. En je ziet ook hoeveel je hebt gedronken. 

Drink een glas water na elk wc-bezoek: na elke plas een glas

Drink elke keer een glas water na je wc-bezoek. Bij het plassen verlies je vocht, dus aanvullen die hap.

Drink door een rietje
Met een rietje drink je meer in een kortere tijd. Je neemt namelijk grotere slokken. Er zijn trouwens een hoop milieuvriendelijke rietjes van RVS of bamboe. Handig, zo spaar je het milieu! 

Handige apps
Met een app kan je precies bijhouden hoeveel je hebt gedronken. Je kunt een doel instellen, dit motiveert je om je dagelijkse doel van 1.5 tot 2L water te halen. Onze app tips: 

Mijn waterbalans
“Mijn Waterbalans” helpt je om regelmatig water te drinken. Bereken je dagelijkse water inname en ontvang notificaties!

Waterminder ( alleen voor android)
Waterminder is bedoeld om bij te houden wat je op een dag zoal drinkt en bovendien of je daarmee voldoet aan wat je zou moeten drinken. Dat hoeft niet per se water te zijn, ook al doet de naam van de app anders vermoeden. Je kunt ook aangeven dat je thee, koffie of sap hebt gedronken.

Plant Nanny
In Plant Nanny krijg je een virtueel plantje en die moet je laten groeien. Hoe? Gewoon door elke keer als je zelf water (of iets anders) drinkt ook het plantje water te geven. Als je genoeg hebt gedronken gaat de plant groeien. De App zal je (als je dat toestaat) helpen herinneren dat je moet drinken.