Wim de Jong

Hoi, ik ben Wim, trainer & coach

Het is mijn passie om als trainer/ coach mijn klanten te inspireren, te motiveren een gezonde relatie met voeding, sport, bewegen en ontspanning te vinden. Zodat ze de juiste harmonie tussen carrière, het gezinsleven en vrije tijd kunnen creëren.


Van elektricien naar trainer/coach

Van elektriciën naar trainer en coach  

In tegenstelling tot de meeste trainers en coaches in de wellness wereld, heb ik een opleiding gevolgd voor elektriciën voordat ik een trainer-coach werd!

Ik ging na mijn MTS opleiding niet werken als elektricien maar ik kon direct aan de gang als postbode. Lekker buiten in beweging. Vroeg beginnen, vroeg klaar :-). Ik liep mijn rondjes zo snel dat ik s'middags veel vrije tijd over had om leuke dingen te doen. Één van die dingen daarvan was bij de plaatselijke voetbalclub mijn zoon training geven. Snel behaalde ik mijn trainingspapieren bij de KNVB. 

Jaren verstreken... inmiddels een dochter rijker en mijn relatie naar de knoppen. Mijn dochter was op een gegeven moment op leeftijd en wilde ook graag gaan voetballen. Ik heb toen het damesvoetbal een nieuw leven ingeblazen bij de plaatselijke voetbalclub! 

Inmiddels een nieuwe liefde gevonden en haar dochter wilde ook wel eens meetrainen. Mijn nieuwe liefde zag hoe ik dat met zoveel passie deed, het geven van een voetbaltraining, aan beginnende pubers, dat ze me adviseerde hiervan mijn werk te maken.  

Het lampje ging goed branden zeg maar en ben in beginsel naast mijn huidige baan Vita-Jong op gaan starten.

Ik ben nog steeds elke dag zo blij dat ik de stap heb genomen om mijn hart te volgen, van opleiding elektriciën, trainer en coach te worden. Mensen helpen op een laagdrempelige manier een gezonde relatie met voeding, sport, bewegen en ontspanning te laten vinden.

Daarom is de missie van mijn bedrijf, mensen te inspireren en te helpen bij het onderhouden van hun gezonde levensstijl, door dagelijks te werken aan hun balans tussen voeding, lichaamsbeweging en ontspanning. Ik zal hen aanmoedigen om verantwoordelijkheid te nemen over hun gezondheid, zelfs in moeilijke tijden, en hen helpen bij het vinden van harmonie tussen werk, gezin en vrije tijd.

En je wil natuurlijk ook de
fun facts weten...toch?

Als kind wilde ik verwarmingsmonteur worden. En profvoetballer. Dat is bijna gelukt. Mocht een jaartje in het 2e van AZ meedraaien maar kon door privé omstandigheden het niet volhouden. Heb daarna 7 jaar in de Hoofdklasse gevoetbald bij de VV Noordwijk. In die periode ben ik kampioen, twee x 2e, twee 3e, een 4e en 5e plaats mogen worden. Dus best wel een mooie voetbalcarrière al zeg ik het zelf.
Plezier

Ik ben dol op speciale biertjes

Karmeliet Triple, Affligem, Leffe en Westmalle Tripel om maar iets te noemen. Het heeft me even gekost om het toe te geven, maar het is toch echt zo haha. Oja, het Bennbroecks biertje mag niet ontbreken, is hier een lokaal speciaal biertje.
Betere conditie

Huisje, boompje, beestje

Ik heb 2 kinderen, Damian (24) en Luna (15), en een vriendin Edith, die advocate is. Edith heeft 3 kinderen, Quinten (22), Joel (21) en Lisa (18). We leven niet samen in één huis maar wonen ongeveer 200 meter van elkaar. Soms is het hectisch en soms ook weer niet...... We zijn inmiddels 8 jaar samen en hebben het gezellig met elkaar :-)
Meer energie

Ik ben dol op alles wat met sport te maken heeft

Zelf sporten is één van de dingen die ik het allerliefste doe. Even in mijn eentje sporten is prima maar het liefst sport ik in groepsverband, want daar krijg ik het meeste energie van. Op TV wil ik eigenlijk ook niks missen over sport. Kijk heel graag naar voetbal, formule 1, wielrennen, mountainbiken, atletiek en nog veel meer haha...
Buiten sporten

Ik ben geboren in Haarlem

Ik ben echt een Haarlemse mug, geboren en getogen in Haarlem en sinds 2004 gesetteld in Bennebroek waar ik met heel veel plezier woon. 

Hoe ik je kan helpen als trainer-en of coach

Wat klanten zeggen over trainen met

Wim - Trainer en Coach

Een heerlijke manier om te sporten, lekker dichtbij huis. Heel veel variatie en het is voor iedereen haalbaar. Iedere week een andere training met veel verschillende materialen.
Leontien Rooijers
Leontien Rooijers - Bennebroek
Ik doe met veel plezier mee aan het bootcamp programma. Wim is in staat om een gemengde groep deelnemers persoonlijk te motiveren en te sturen. Iedere keer met nieuwe oefeningen blijft het wekelijks een sportief feestje om steeds fitter te worden. Door Wim’s begeleiding lukt het mij zelfs om dit zonder blessures te doen.
Michiel Das
Michiel Das - Bennebroek

Leuke, gezellige, afwisselende trainingen. Ik vind het heel leuk dat iedere training weer anders is en je (ook al train je in een groep) ook persoonlijk wordt uitgedaagd. Wim motiveert je op een leuke manier om iedere keer net een beetje extra te doen. Kortom: een aanrader voor iedereen die het leuk vindt om lekker buiten te sporten!

Annelies van Dijk
Annelies van Dijk - Bennebroek