Wim-bericht van de trainer

Rustig beginnen is het devies

Hoe eenvoudig hardlopen ook lijkt, simpel is het niet!!

En dat geldt zeker voor beginners. Je vertrekpunt moet zijn hoe je je nu voelt en niet waar je zou willen zijn. Als je harder of langer traint dan je lichaam aankan, heeft het geen tijd zich aan te passen aan je inspanning. Dan liggen de blessures op de loer.

Rustig beginnen is het beste devies….!!! Van je eerste stappen naar je eerste……, ben je er klaar voor? Maar voordat je begint…. even dit ?

N

Meten is weten

Wees er zeker van dat je zonder zorgen aan kan beginnen. Ben je ouder dan veertig, is je BMI (Body Mass Index) 35 of hoger en heb je familiegeschiedenis van hartkwalen, laat je dan onderzoeken door je huisarts. Bespreek met hem of haar of het verstandig is om met hardlopen te beginnen.

N

Zorg voor een goede uitrusting

Versleten of slecht passende sportschoenen zijn een garantie voor een blessure. Koop daarom bij een hardloopspeciaalzaak hardloopschoenen die goed passen en de ondersteuning bieden die het beste bij je past. Het loont ook de moeite om je looppas te analyseren. Er bestaat geen magische schoen waardoor je zonder moeite kunt hardlopen. Maar een schoen die niet goed bij je past, kan je hardlopen grondig verpesten.

N

Blijf bewegen

Ga in je lunchpauze wandelen. Loop naar een collega om iets te vragen in plaats van te bellen of te mailen. Een kopietje nodig? Loop naar een kopieerapparaat enkele verdiepingen hoger. Neem de trap in plaats van de lift. Door op je werk zo veel mogelijk te blijven bewegen kun je op een dag zo’n 132 kcal extra verbranden.

N

Begin met wandelen

Voordat je begint met hardlopen, is het verstandig om geleidelijk aan te wennen aan lichamelijke inspanning. Wandelen is hier uitstekend voor. Het hoeft niet zo snel als bij de olympische finale snelwandelen. Maar moet ook niet lijken op geslenter door de Kalverstraat. Een hometrainer of elliptische trainer zijn goede alternatieven. Het voordeel van wandelen is dat het een betere basis legt voor als je later gaat hardlopen. Bovendien raak je gewend aan buitensporten en je kunt vanuit je voordeur beginnen.

Locatie hardlooptraining

Anderen bekeken ook

0 reacties

Een reactie versturen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.