Zo slagen je goede voornemens altijd
01 januari 2023 
1 min. leestijd

Zo slagen je goede voornemens altijd

Januari staat weer voor de boeg. Vaak een maand waarin veel mensen weer willen werken aan goede voornemens. Denk aan afvallen, vaker sporten, stoppen met roken/drinken en ga zo maar door.

HARSTIKKE GOED…

Om daar vanaf januari weer mee aan de slag te gaan. Het is altijd goed om goede voornemens of doelen te stellen, zodat je weet waarvoor je iets doet en je daar dan naartoe kan werken. Toch kan het gros van de mensen deze doelen/voornemens niet langer volhouden dan 3 maanden blijkt uit onderzoek. Dit komt vaak omdat mensen te hoge eisen stellen en vaak all-in gaan. Ze willen en zouden het doel zo snel mogelijk moeten halen. Dit hou je op de langere termijn natuurlijk niet vol.

KLEIN VOORBEELD:

Mensen willen afvallen en verbieden gelijk al het ‘ongezonde’ voor hunzelf. Terwijl je met de juiste balans in voeding helemaal geen ongezonde producten hoeft te vermijden. Verminderen in bepaalde dingen kan soms al voldoende zijn om af te vallen. Eet je elke week een pizza, patat en ga je daarnaast nog een keer uit eten? Misschien is de pizza schrappen al voldoende om resultaat te boeken.

OF GA JE…

Van 0x per week sporten ineens naar 4x per week sporten, terwijl je leven daar niet op ingericht is en je het eigenlijk helemaal niet met plezier doet. Misschien is 2x per week al voldoende voor jou en kun je dat veel makkelijker in je leven integreren en op de langere termijn beter volhouden.

ROUTINE

Je hebt ongeveer 3 maanden nodig om ergens een routine van te maken. Lukt het je 3 maanden iets vol te houden? Dan gaat het je waarschijnlijk ook langer lukken. Je kan dan altijd nog opschroeven.

Zorg dat je stap voor stap werkt aan je doel. Kleine stapjes zijn ook stapjes. Je hoeft niet all-in te gaan. Begin klein en bouw het langzaam op. Zorg dat het routine wordt. Ook hoef je niet alle goede voornemens tegelijk te doen. Werk eerst eens aan 1 goede voornemen. Kun je dat een lange poos volhouden? Voeg er dan een tweede aan toe enz.Over de schrijver
Mijn naam is Wim de Jong en ik ben een gepassioneerde trainer en coach voor Bootcamp, Hardloop en Personal Trainingen, met +30 jaar ervaring, oftewel: geen stil zitter, altijd in beweging, een mentor en inspirator voor velen die mij kennen. Mijn missie is om mensen te inspireren en te helpen bij het onderhouden van een gezonde levensstijl door dagelijks te werken aan een bepaalde balans tussen voeding, lichaamsbeweging en ontspanning. Ik zal hen aanmoedigen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun gezondheid, zelfs in moeilijke tijden, en hen helpen bij het vinden van harmonie tussen werk, gezin en vrije tijd. Mijn aanpak is persoonlijk praktijkgericht, en ik vind het belangrijk dat mijn deelnemers plezier hebben in mijn lessen en het geleerde in de praktijk kunnen brengen. Ik deel mijn kennis graag met anderen en ben altijd bereid om vragen te beantwoorden en te helpen bij het realiseren van hun droomlichaam.
Reactie plaatsen